Även om de flesta har en hängmatta i trädgården för att ligga i under semestern, så är det inte fel att satsa på att ha en som du sover i, alla nätter! Ser man till andra länder, så som Syd -och Centralamerika till exempel, så är det vanligt att ha hängmattan istället för en säng. Om du vill köpa en bra hängmatta, så kolla då gärna in https://hängmatta.se/. Läs sedan alla fördelar med att sova i hängmattan!

Du somnar snabbare

En av fördelarna med att sova i en hängmatta, det är att du snabbt kommer att somna i den. Det eftersom att du i din hängmatta kan gunga mjukt och det blir då en naturlig rytm som gör att du lättare kan koppla av. Sedan kan även känslan att ligga i ett tygstycke på detta sätt påminna om att ligga i en livmoder, som ger en trygg känsla.

Du slipper obekväma tryck-punkter

I en säng kan det bli så att din kropp får kontakt med madrassen på olika sätt och då skickar den signaler till hjärnan, som säger att det är obekvämt. Det i sin tur leder till att du vänder och vrider på dig, fram och bort, utan att kunna somna. Sen gör du kanske det ändå, av ren utmattning. Visst kan en Tempur-madrass vara lösningen, men ännu bättre blir det genom att byta ut sängen helt mot hängmattan!

Djupare sömn

Det sägs att gungning är något som kan hjälpa till med att synkronisera hjärnans aktivitet samt att det uppmuntrar till en djupsömn. Den sortens sömn är den bästa, eftersom den ger dig mest vila.

Lättstädat och mer yta att använda

En hängmatta behöver du inte bädda. Det är ju bara att kliva ur! Du kan så klart vika ihop täcket, om du vill. Att dammsuga under en säng, det är ofta krångligt, bra enklare att göra under en hängmatta. För mer yta under, häng upp din hängmatta på rätt sätt. Du kan ha den i krokar på väggen, sedan haka av den varje morgon till exempel.

Få en bättre hälsa

Att sova bra, det är bra för hälsan. Sedan är det ju så att en hängmatta, den ger dig ett bättre läge då du sover. Den är jämförbar med en ställbar säng. Du kan få en optimal blodcirkulation i hjärnan samt en förbättrad andning av att sova i en hängmatta. En hängmatta är även bra om det är så att du har ont i leder, rygg eller andra delar av kroppen.

Det är bekvämt!

Om du ser till att ligga på korrekt sätt i din hängmatta, så kommer du även att ligga otroligt bekvämt! Du bör dock se till att ha rätt storlek på din hängmatta samt att ha rätt vinkel.

Visst kanske det känns svårt och krångligt i början då du ska lägga dig i din hängmatta och sedan sova i den. Men tids nog kommer du att hitta rätt. Om du vill ha din hängmatta som en permanent sovplats, satsa gärna på en stor hängmatta.