Funderar du på att köpa ett airsoft vapen för att kunna börja med denna sport? Om du vill, köp airsoft via Guncity! Men före det, så är det kanske bra att fundera lite på vad för slags airsoft vapen du vill satsa på. 

När det gäller airsoft, så är denna sport en form av lagtävling kan man säga. Det påminner om att spela paintball, fast inom airsoft så är det ingen färg på kulorna samt att det känns lite mer realistiskt. Man har plastkulor som man skjuter på varandra med. Så det gäller att ha koll på om man träffat eller träffats. 

Det finns de som satsar hårt på att spela airsoft med olika spelformer som påminner om spel som Counterstrike med flera andra. Många gånger är det så att olika banor och olika arrangörer har sin egen prägel på det hela. 

Inom airsoft är det även viktigt med säkerheten, så det finns krav på att bära skyddsglasögon. Sedan rekommenderas det även att man bär annan typ av skyddsutrustning så som ansiktsmask, hjälm, handskar med mera. 

Köp airsoft gun

När man talar om airsoft vapen, så talas det oftast om airsoft gun och airsoft pistol. Sedan finns det en massa varianter även inom dessa. Bland annat finns det flera så kallade karbiner. Oftast kommer de med medellånga pipor samt att de passar bäst i skogsmiljö.

En annan variant är K-pist / submachine guns. De är nätta, lätta och enklare att manövrera än vad karbiner är. Den har ofta en kort pipa och passar oftast bra inomhus, eller i stadsmiljö.

Det svårare alternativet är prick-och skarpskyttegevär. Du kan nå långt med den, men du kan inte skjuta helautomat. Så det krävs oftast även ett backup vapen.

Maskingevär är ett annat alternativ. Det är den tyngsta bland vapen samt att den har flest skott i sitt magasin. 

Satsa på bra skyddsutrustning

Du bör inte bara köpa airsoft och sedan skippa all skyddsutrustning. Det är ett obligatoriskt krav att du har på dig skyddsglasögon. Sedan är det även annan skyddsutrustning som kan vara bra att satsa på. Till exempel kan det vara lämpligt att ha ett ansiktsskydd. Det finns både nätmasker och heltäckande ansiktsmasker. Sen är det rätt smart att även ha på dig handskar. De skyddar bra mot både kyla och träffar. Sen kan de även vara en bra del av kamouflaget. Sedan kan även en hjälm vara att rekommendera. På den kan du ju även ha lampa, kamera eller annat.

Utöver skyddsutrustning kan det även vara bra att ha annan form av utrustning med. Bland annat är det smart att satsa på någon eller några bärsystem, så att du får med dig allt du behöver. Det finns allt från stora plattbärare, till mindre stridsbälten eller ryggsäckar. Sedan finns det smarta fickor att fästa fast på dig. Det så att du kan bära med dig extra magasin, karta, kompass, samt annat. Det finns även smarta sjukvårdsfickor, där du kan ha med dig sjukvårdsmaterial du kan ha behov av.