En bra produkt i sminkväskan, det är ögonbrynsgel. Ibland benämns den även som brow gel. Denna gel för ögonbryn, är för att hålla dem på plats, samt ibland även ge dem lite färg. Du kan med hjälp av ett bra ögonbrynsgel forma dina ögonbryn så som du vill att de ska vara och se till så att alla strån ligger där de ska! Ett tips; köp ögonbrynsgel hos GOSH. De har en mängd olika varianter av gel för ögonbryn!

Med rätt sorts ögonbrynsgel kan du forma ögonbrynen, få alla strån att fixeras så att de inte står åt alla håll samt att i vissa fall även få en annan färg på ögonbrynen. Det finns nämligen olika färger du kan välja mellan så väl som det finns transparant gel.

Forma dina ögonbryn på bästa sätt

Även om du har format till dina ögonbryn med pincett, trådning och annat, så kan de ändå vara ostyriga så att säga. Det är ju så att ibland lever de där ögonbrynshåren sitt eget liv. Men applicerar du ögonbrynsgel på dem, så kan du se till att de håller sig där de ska. Sedan så har ögonbrynsgel även en massa andra fördelar. Du kan med den rikta håret, ge dem mer volym eller en intensivare färg. Gel för ögonbryn har en geléaktig konsistens, men när du har applicerat den så kommer den att stelna. Du applicerar den med hjälp av en borste, som påminner om en mascaraborste. Det är superlätt att använda den. Du kan på enkelt sätt få mer färg och mer styrsel på ögonbrynen.

Färgad eller transparent gel?

Som vi nämnt så finns det ju två olika varianter av ögonbrynsgel. Den som är transparant är helt genomskinlig, och saknar då färgpigment. Det går bra att använda den som den är, eller tillsammans med en ögonbrynspenna. Sedan finns det ge ögonbrynsgeler, som har olika färgpigment i sig. Det gör att när du applicerar den gelen, så blir dina ögonbryn i den nyans du valt. Det fungerar bäst för att göra ljusa bryn mörkare. För dig som har mycket ljusa bryn, du bör välja en gel med en nyans mörkare. Har du mörkt hår, så välj en nyans ljusare.

Det spelar ingen roll om du väljer en transparant gel eller en med färg, de har alla samma egenskaper. Alla varianter kan du använda för att forma dina bryn på bra sätt, eller släta ut dem, eller ge dem volym och fyllighet med!

Bra tips för din ögonbrynsgel

Din ögonbrynsgel kommer att stelna på dina ögonbryn. Vill du göra den mjuk igen, så är det bra att först valt ett vattenlösligt gel, för då kan du bara ta lite vatten på fingrarna och sedan dra dem över ögonbrynen. Om ditt gel inte är vattenlösligt så kan du mjuka upp det ändå, men då med ekologisk kokosolja

Tänk på att du aldrig bör använda din ögonbrynsgel som mascara! Denna gel blir extremt stel och det riskerar då att bryta av alla dina ögonfransar!