Vill du ge dig av i en lugn miljö där du får en paus från den stressiga vardagen och istället kan koppla av i stil? Med hjälp av en luftballongtur kan detta bli fullt möjligt. Inte nog med att du får en spektakulär utsikt över Sveriges städer, landsbygder eller öppna fält, utan det är också en mycket avkopplande upplevelse som du alltid kommer att ha med dig.

Det finns lite olika företag som erbjuder flygning i luftballonger, men det största i Sverige är just Dream Balloon: https://dreamballoon.se/luftballonger/. De driver verksamhet i både Skåne, Göteborg, Västra Götaland samt Stockholm, och med över 25 års erfarenhet kan du vara säker på att få trygga turer.

Mer om att flyga i luftballong

Med ovannämnd info i åtanke, vad kan du förvänta dig att få njuta av när du väljer att ge dig upp i luften med en erfaren pilot? Om du bokar en biljett hos Dream Balloon är det bra att komma ihåg att biljetten är giltig i två år, och du behöver därför inte förbruka den omedelbart. Det är definitivt bäst att välja en dag då vädret ser lovande ut.

När du sedan kommer till mötesplatsen går ni igenom lite olika förberedelser så att alla passagerarna är redo för det som komma skall. Luftballonger är lyckligtvis nog mycket trygga, och med proffspiloter som styr skeppet kommer upplevelsen att bli underbar. Efter förberedelserna ställer ni er i korgen, och sedan bär det av på ett äventyr som varar i en timme där ni får se vackra svenska landskap från en helt ny vinkel.

Efter turer i luftballonger får ni alla ett glas champagne tillsammans med möjligheten att småprata med varandra om det spektakulära äventyret som ni just tog del av. Det är dessutom värt att veta att du har möjligheten att boka en VIP-flygning ensam med en pilot om du så föredrar, och det går också att ge bort en luftballongfärd i form av en gåvobox.

Vad kan du förvänta dig att se i en luftballong?

Utsikten kan variera ganska markant beroende på väder och vind, och det är just detta som gör ballongflygning så spännande att ta del av flera gånger om. Du kanske ser ett öppet fält under din första flygning medan kommande flygning sker över staden. Varför är det så? Jo, luftballonger kan utan svårigheter höjas och sänkas av piloten, men riktningen dit ballongen tar sig beror på vindriktningen, och därför är en tur aldrig den andra lik. Just Dream Balloon finns som sagt både i Göteborg, Stockholm, Skåne och Västra Götaland, så det finns många underbara platser att utforska.

Med allt detta sagt och gjort finns det verkligen mycket att älska hos luftballonger. Gör dig själv en tjänst och kika närmare på Dream Balloons olika turer i Sverige för att se till så att du själv, familj eller vänner får ett fantastiskt äventyr uppe i luften som sent ska glömmas. Inte finns det någonting mer magiskt än en luftballongsfärd!